Om Maja och Millan

Maja

"Millan"

Vad roligt att du har hittat hit! Mitt namn är Maja och jag har en medryttarhäst som heter Stenbroåsens Camilla och det är henne jag bloggar om! Undrar ni något mer? KOMMENTERA!

Dagens ridpass 29/11

Vi (jag och Linda) började med att gå ut ca en halvtimme innan ridhuset blev ledigt för att värma upp dom utomhus. Men den ideén sumpades totalt när vi gick ut då hon fick ungefär 1 dm snöstyltor på typ 3 steg.. Så jag fick leda henne. När vi sen kom in till ridhuset så skulle jag först jogga fram henne i en lägre form med hon ville inte riktigt ta stöd på bettet men det blev bättre mot slutet. Red runt lite kravlöst i lägre form hela passet med fokus på lösgjordhet. Galoppen var även väldigt fin och det blev bara en fattning där hon bara sprang, men när jag samlade ihop henne och la galoppskänkeln så svara hon finfint. Men hon var väldigt fin nästan hela tiden och jag är nöjd överpasset! 
 
Bild kommer senare då dom finns på mobilen och jag orkar inte ladda över dom till datorn. Men ni kan ju alltid fantisera er en fin bild^^

Hehe

Skickade in en tips till Ponnysanning och dom la upp det på bloggen och jag blev länkad, och bara liiite högre statestik.. Hehe


Om nån är sugen

Filmen nedanför är en film på mig och Capitano (min favoritponny på ridskolan) på en hoppspecial. Så om nån är sugen så är det bara att kika.
 
*och nu funkar det inte att lägga in filmen så ni får länken till inlägget på Nicoles blogg där filmen finns*
 
http://nicolehillborg.blogg.se/2012/november/maja-o-cappi.html

Dagens ridpass 28/11

 
Som jag skrev i planeringen förut så skulle jag rida ut och så blev det även! Lyckades även komma ut till stallet tidigt så jag började rida vid kl.15 så då var det fortvarande ljust ute!
När jag tog in henne så var hon genom blöt och regnet hade gått igenom täcket. Så hon fick stå med fleecetäcke i solariumet och värma sig lite medans jag mockade. Efter det så satte jag på mig alla kläder (extra fleece, halsduk, överdragsbyxor, väst). Millan fick ha sitt fleeceländtäcke + ett reflextäcke som finns att låna så att vattnet inte gick igenom. Och jag lyckades! Det blåste och regnade/snöade som fan hela tiden tyvärr vilket var jobbigt. Själva passet gick väldigt bra och jäklar vad pigg hon var! Öronen var spetsade framåt hela tiden och hon frustade om vart annat. Red i ganska högt tempo i både trav och galopp (men med mycket skrittpauser) men det bekymrade inte damen ett dugg och ville bara springa fortare. Red en stund på fotbollsplanen och där var hon riktigt fin, mjuk och avslappnad och lyssnade på mig hela tiden. Nöjd!
 
 
 

You and I we are like diamonds in the sky


Träningsupplägg

Fick lite insperation till ett träningsupplägg från DETTA INLÄGGET skrivet av www.johannagrant.se.  
Johanna skriver i det inlägget om hur viktig galoppen är och hur lite man egentligen galopperar. Man värmer oftast upp i skritt, sen typ 15-20 min trav sen kanske 3 min galopp och sen lite mer trav på det för att sedan skritta av. Nu så ska jag ha Millan ons, tors, fre, lör denna vecka så då vill jag gör en liten planering hur jag hade tänkt att rida. Tyvärr så ska det regna alla dagar men ska ändå sätta på mig och Millan mycket kläder och ge oss ut!
Såhär är det tänkt att se ut:
 
Onsdag: Trotsar regnet och går ut i skogen och busar, fokus på galopp. Heidi skulle ju fotat men då var det ju tänkt att rida i paddocken då det inte blir några vidare bra bilder i ridhuset. Åh jag som ville ha nya fina bilder! 
Torsdag: Tror att jag och Linda rider dressyr i ridhuset.
Fredag: Ut/Paddock/Fotbollsplan, fokus galopp, iaf inte i ridhuset.
Lördag: Vila
 
 
 

Globen

6 fucking dagar kvar till Globen och Stockholm International Horse Show! Wiiihooo! :D
 
 
 
 

Hagbilder+Löshoppningsbilder

Kvaliteten suger och hon har lysögon på varje bild (förutom en som jag fixade i paint en svart prick på hennes öga heheh). Snabbredigerade dom även lite snabbt, typ gjorde dom lite ljusare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kolla tekniken! ↑ (hehe ser ni mina svarta prickar?)
 
 
 
 

 


Löshoppning

 
Hejhej!
 
Millan har löshoppas idag! Jäklar den ponnyn alltså, hur fina gångarter som helst och en enormt fin hoppteknik! Sista hindret låg på 90 cm och hon hoppade över det som ingenting! LA är det för henne!
Fotade även lite men dom blev inte så bra.. mörka ridhus bilder blir sällan bra.. Ska iaf försöka sätta mig och redigera lite bilder så får ni dom någongång under veckan!
 
Bild från idag
 

Utrustningsinlägg?

Hej på er allesammans!
Nu är det såhär att jag funderar på att skriva lite utrustnings inlägg men har noll ideér! Jag vill alltså skriva utrustnigs inlägg då det är det som jag tycker är roligast att läsa. Så fort jag klickar mig in på en ny blogg så kollar jag direkt i kategorin utrustning, om det inte finns nån utrustningskategori så är det hej då med den bloggen!
 
Så nu vill jag fråga er alla om vad ni vill läsa om för utrustning. Kommentera förslag så gör jag ett/flera inlägg om dom sakerna som verkar inressanta. Så vad väntar ni på? Kommentera!
(Hehe bra sätt att få kommentarer på!)
 

Wiiihoo

Har precis fått reda på att Heidi följer med på onsdag och fotar när jag rider!
NYA BILDER! :D


Tävling hos pageryd.blogg.se

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
 

Tävling hos nellieberntsson.se

Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se
 

Dagens ridpass 18/11

Dagens ridpass blev ett pass i paddocken. Millan har fått en ny brun hoppsadel som är heeelt underbar, provred den idag och är kär! Fick en bra sits och blev väldigt följsam i den! Nu åter till passet: Red med travbommar + galoppbommar och hon var bra i formen, lite för pigg och mjuk i sidorna. Hon blev jäkligt taggad i galoppen och rusade samt blev lite stark mot bommarna, haha! Men hellre det än seeg och otaggad. Fick en väldigt bra känsla och är supernöjd. Ska ha henne imorn också så då får hon gå lite lugnare eller ute i skogen.
 
Millan är en ängel sänt från ovan och jag älskar henne oerhört mycket! Min bästa vän! ♥♥♥
 
 
 

KM

Hejhej!
Idag var det KM på botkyrka som gällde. Jag fick lottnumret 4 så jag fick alltså välja häst fjärde först och jag tog såklart Capitano (min favvohäst där). Började med att jag fick stressa mig igenom bangången och konsentrerade mig inte alls. Allt var lite dåligt planerat och t.ex framhoppningshindrena var inte framplockade och ingen startlista var uppe så jag visste inte när jag skulle starta. Själva rundan kändes helt okej men med tanke på att specialen i tisdags inte gick så bra så hade jag inte så stora förväntningar. 1 gick bra, stog imot jätte mycket med då smackade jag till lite och så hoppade han bra, sen efter det så var 2 och 3 en långsida och jag hade stegat och kommit fram till att jag skulle rida på 6 korta galoppsprång, dock blev det väldigt tajt och vi kom väldigt nära på 3 men han var snabb i fötterna (vilket han inte brukar vara) och klarade de också. 4 kom ur en snabb säng och han låste sig lite i sidan vilket han brukar göra vilket resulterade ett stopp. Resten av banan gick bra men jag tog lite långa svängar för att vara schysst mot honom så det blev nåra tidsfel men är nöjd ändå som sagt. Måste bara tilägga att vi bara hoppade 70 cm då Cappie är c-ponny, vilket kändes jätte pluttigt!
 
 
Världens bästa ridskoleponny!
 

Snyggaste utrustningen enligt mig

Börjar uppifrån och ner med ryttarens utrusning, hjälm, väst och stövlar. Tar dom två snyggaste av varje sort som finns i sortimentet.
 
Hjälmar:
Charles Owen Wellington Classic. Behöver jag ens säga att att den är snygg? Så klassisk och bara såååååå snygg!
Charles Owen ayr8. Dock inte lika snygg som den förstnämda men ända såå fin!
 
Väst:
Finns egentligen bara en väst som är helt outstanding, snyggast och skönast. Jag pratar så klart om Racesafe västen. Och jag själv har även turen att äga en sån här, efter ett års sparande kunde jag äntligen köpa den, även fast den är dyr (över 2000 kr..) så är den värd varenda krona!
 
 
 
Stövlar:
Jacson Pioneer: Mina drömstövlar som står högst upp på julklappslistan och om jag inte får dom då så ska dom defenitivt sparas och köpas senare. Det som är så bra med som är att dom finns i hur många olika storlekar som helst (vidd, längd). Och jag som har jätte långa vader samt pinnsmala är det dom här och dom under som passar mig.
(Dom gör sig absolut inte rättvisa på bild!)
 
Mountain Horse Supreme High Rider: Även denna stövel är sjukligt snygg! Nästintill snyggare än Pioneerstövlarna, men eftersom dom här absolut inte ligger i min prisklass så är dom inte så rimliga (tyvärr). Men samma sak här som med Pioneerna så finns dom i hur många olika storlekar som helst, super!
 
 
 Vill ni ha fler såna här inlägg? Eller med annan sorts utrustning? Kommentera!

Tävling hos teamjumpers.se

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.
 
 
 

Tävling hos lamias.se

 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.
 
 

Wieger De Boer

Helgen har spenderats med med min faster och jag har sovit över hos henne lördag-söndag. Min faster har ju hästar och en utav dom (Corina) skulle dressyrtränas för självaste Wieger De Boer med hennes 2 medryttare som båda är dressyrtanter. På lördagen gick det sämre och söndagen gick det jätte bra! Bara av att kolla och lyssna så lär man sig verkligen otroligt mycket!
 
Ni som inte vet vem Wieger är så är han alltså en Grand Prix ryttare i dressyr med många världscupsegrar och han kommer från Tyskland och harsin gård där, så lektionerna sker alltså på engelska.
 
 
 

Dagens ridpass 10/11

Dagens ridpass blev ett 45 minuters långt pass i ridhuset.
Började med att skritta ut i ca 15-20 min i skogen därefter in i ridhuset. Joggade igång henne i en lägre form så hon verkligen fick sträcka ut. Passet gick mycket ut på lösgörande. Plockade upp henne i formen sen och jobbade med att få fram näsan på henne, och hon tycker de e såååå jobbigt då att gå bakom hand har vart hennes sätt att komma undan då hon inte riktigt har fått dom musklerna än. Sen satte någon på radion och då blev hon spänd och vågade inte gå förbi hörnet. Så för att sammanfatta ridpasset kan man säga att det började bra och slutade sämre, precis så man inte vill ha de, haha.
 

Vad vill ni läsa om?

Vad vill du läsa mer om här på bloggen?
 
Vill ni bara läsa om Millan? Eller fler varierade inlägg såsom utrustning, tips, ridövningar? Eller vill ni läsa om ridpass på ridskolan också eller kanske om vardagen? Kommentera!
 
 
Sitter och kollar lite på gamla bilder och jääääklar vad vi har utvecklas! Ska be någon som är duktig på att fota, typ Heidi eller Agnes om dom kan fota så får ni se utvecklingen.

Dagens ridpass 7/11

Dagens ridpass blev en uteritt i det becksvarta mörkret, men det var bara på med reflexer och mycket kläder. Hon var väldigt pigg och tittig men det blåste storm så förstår henne lite, men vissa saker var faktiskt bara fåneri. Linda tände sig pannlampa och då vart hon jäääätte rädd och vägrade gå framåt hehe. Annars var hon som sagt pigg lätt i handen och reglerbar i formen.
 
 
Sööööööt
 

Glaaad


Film från i lördags+hopptävlingen i söndags

Min faster hade också filmat under lördagen och även under söndagen när jag tävla i hoppning. Och förlåt Nicole men denna film blev nog bättre, hehe. Tack ändå! *ovanstående var till Nicole om ni inte fattade det* :)

http://m.youtube.com/#/watch?v=3RWokzvBL4w


Hittade en bild från idag


Just nu

Ligger i sängen just nu och ska snart sova. Imorgon är det upp tidigt då jag ska tävla på Botkyrka med Corina (min fasters storhäst) i 90 och 1 meter. Dock har Corina inte hoppat på 2 veckor som hon komner alltså vara galnare än hon brukar och hon är galeen! Är taggad men inte nervös som tur är men det brukar jag aldrig bli.
Min faster och Corina.


Resultat för dagen

Dagens resultat blev 56,??% vilket jag har supernöjd med men dommar var väldigt snål och bara 3 av 9 fick precis över 60%. Hon var verkligen rena drömmen på framridningen shit vilken ponny! Bra i handen bra form, väldigt pigg men ändå inte springig. Galoppfattningarna satt som en smäck och även där var hon fin i formen och stadig. Väl inne på banan kom vi först inte över halva ridbanan då hon tyckte det var såå läskigt med staket och domare, och jag trodde det så igår gick jag med henne där inne och hon var superlugn och brydde sig inte alls. Själva programmet gick också bra bara det att hon var jättespänd och rädd vid staketet samt att galoppfattningarna blev pankaka och det blev fördröjda fattningar i båda varven samt att hon fattade fel galopp i höger först. Annars var hon riktigt fin och jag hade en bra känsla. Åh vad jag älskar dig Millan! <3
Film och bilder kommer!

Blogg.se appen vill just nu inte sammarbeta så inlägget blir bildlöst..


RSS 2.0