Om Maja och Millan

Maja

"Millan"

Vad roligt att du har hittat hit! Mitt namn är Maja och jag har en medryttarhäst som heter Stenbroåsens Camilla och det är henne jag bloggar om! Undrar ni något mer? KOMMENTERA!

Ponnyn med STORT P

Jäklar denna ponny alltså, säger det om och om igen men jävlar vad fin hon är! Världens bästa!
 
Tack Heidi (www.teammoh.blogg.se) som tog denna lite suddiga bild men i precis rätt ögonblick!
 
 

@ bussen

Sitter just nu på bussen påväg till Millis. En liten promenad står på schemat då hon har gått rätt hårt i veckan. Pratade även men Heidi på FB igår kväll (natt) och hon var lite fotosugen, haha. Så på onsdag så ska hon fota ett dressyrpass i ridhuset :D

Mamma och jag var och handlade i veckan och köpte denna bjässemoröttspåse, jag vet någon som kommer att bli glad...


Planering

 
Har ju Millan från söndagen 30/12 till söndagen 6/1 = UPPDATERING!
Jag har gjort en planering som lyder såhär som jag ska försöka följa så mycket det går.
 
Söndag: Skritt i skogen, uppsuttet eller gåendes.
Måndag: En dressyrpass i ridhuset.
Tisdag: Ut i alla gångarter.
Onsdag: Ut/Ridhus barbacka i endast skritt mycket lösgjörande.
Torsdag: Ridhus med bommar tror jag, annars dressyr
Fredag: Joggas i ridhus/ute i låg form alla gångarter.
Lördag: Vilar, men dock en liten promenad så hon får röra på sig.
Söndag: Dressyr ute/ridhus
 
Ungfär såhär kommer det se ut under veckan. Vill ha minst ett pass med bommar och hon ska få vila minst 1-2 ggr. Sen ska ev. en tjej i stallet låna henne någon dag men dom har inte sagt något mer så det är inte alls säkert.
 

Alla bloggar som jag läser

Om ni har lite tråkigt så kan ni ju kika in på dessa bloggar som jag läser dagligen:
www.johannagrant.se
www.dressyrmupparna.se
www.nellieberntsson.se
www.carlssonpataket.se
www.caroline.webrider.se
www.linn.webrider.se
www.linnolsson.se
www.henrikbarry.se
www.ponnysanning.se
www.pownieskvaller.se
www.juliahofsweden.se
www.teammoh.blogg.se
www.brshoppryttarna.blogg.se
www.nicolehillborg.blogg.se
www.emelieoalexandra.blogg.se
www.oliiviiagustavsson.blogg.se
www.lindaochkingen.blogg.se
www.tebsons.blogg.se
www.ridskoleryttare.blogg.se
www.ridingdiary.blogg.se
www.julialundgren.blogg.se
www.isabellanilsson.se
www.vanessassdressyr.blogg.se
 
Dom här var dom jag kom på just nu och det är en hel del, närmare bestämt 23 st! Hehe...
 
 
 
 

Nytt

Som jag visat er förut så fick jag ett presentkort på The Horse i julklapp. Idag åkte jag, mamma och pappa till Sickla då dom skulle till nån optiker och medans dom var där så passade jag på att kila in på The Horse. Fick med mig ett bett hem till Millan samt ett par lite varmare ridstrumpor. Bettet är ett rakt gummibett som jag tror och hoppas att det passar bra på frun, eftersom hon är känslig i munnen och har rätt svårt att ta ett ärligt stöd på bettet. Ska variera med detta bett samt hennes tredelade sötmalmbettet som hon går bra på.
 
Smalt Gummibett

Bloppis

Ska köpa två nya schabrak och tänkte försöka sälja två stycken som jag inte använder.
 
 
Hoppschabrak från Showmaster, storlek cob/full, brunt med silvrig passpoal, använt 1 gång och i nyskick.  
Nypris 199:- Mitt pris: 75:-
 
 
 
 
 
Dressyrschabrak från Gols Medal, storlek full, grönt, aldrig använt och lapparna sitter kvar.
Nypris runt 300:- tror jag (fick det i födelsdagspresent)
Mitt pris 100:-
 
 
 
 
Paketpris för båda 150:-
Mejla mig på [email protected] om du är intresserad.

Märkesnörd!

Kände mig som en liten märkesnörd när jag skulle åka till Millan igår.
Kingslandmössa, JW byxor och Mountain Horse jacka, hehe!


Två prints från idag


Glad!

 
Är väldigt glad just nu pga av 2 saker. Nummer 1 är att jag har pratat med Malin (Millans ägare) och hon har sagt att Millans hosta är mycket bättre nu, ni fattar inte hur lätta jag är att hon äntligen är på bättringsvägen!
Den andra saken är att på kvällen imorgon så ska jag förhoppningsvis få hoppa Millan! Emma (ägaren) ska gå på en kurs på förmiddagen och beroende på hur hon är då så kanske det blir lite skutteliskutt! Dock får jag inte hoppas för mycket men jag kan ju inte låta bli att vara glad. Men om det blir av kan ni räkna med film iaf.
 
Nästa vecka har jag Millan varje dag då ägarna åker till fjällen tror jag, men då kan ni räkna med updatering iaf.
 
 

Hästmänniska you know


Alla hästrelaterade julklappar!

Bruna skor+bruna chaps, presentkort på The Horse 300kr, en häststaty, 3-tummsfingervantar (från Emma, Malin och Millan), pioneer ridstövlar, kingslandmössa, JW byxor och en hjälm. Inte dåligt, haha!


God jul!

God jul allesammans! Fick ett hur gulligt skal till mobilen som världens bästa ponny fick pryda!


-

Motivationen är ju inte på topp just nu som ni kanske märker. Millan är dessutom inte helt 100% bra, hostig osv. Ska dörsöka slänga in lite roliga inlägg och inte bara dagens ridpass inlägg.
Hej så länge!


:(

Det gick tyvärr inte att sy in stövlarna :( Han sa att det var jätte svårt och jätte dyrt, det skulle kosta runt 1000-lappen och uppåt. Men som tur är så funkar ju stövlarna att använda bara det att jag ville ha den där "ett extra skinn" känslan. Men det är bara att leta vidare. Dock har jag ju sökt på internet om det funkar att sy in ridstövlar och då står det att man kan det. Men det är bara att leta vidare efter en grym skomakare, det är ju aldrig försent..
 
 

Videoblogg!

 


Wiho!

Jag sitter just nu på tåget in mot stan då jag och mamma ska till skomakaren för att sy in mina stövlar som har kommit! Det är ett par begangnade pioneer stövlar (dock i vääldigt bra skick) som vi fick för ynka 800 kr. Dom är lite srora i vaden så vi ska se om skomakaren kan fixa dom, hoppas det!


Dagens ridpass 13/12

Jag och Millan, Linda och Kingen red ut en mysig tur i skogen. För ovanlighetens skull så tog jag dressyrsadeln då jag bara skulle skritta+lite trav. Ska nog börja rida i den mer då jag kommer om henne på ett annat sätt. Finigheten (haha) satt kvar även idag vilket var väldigt kul. Flyttade även idag mycket för skänkeln och hon flyttade så lydigt så. Hon var jätte fin och jag hoppas att lösgjordheten sitter kvar nu!


Dagens ridpass 12/12

Jag red barbacka idag i ridhuset i endast skritt. Gjorde nästan bara skänkelvikningar, fram-och bakdelsvändningar och lite skolor. Millan var verkligen jätte duktigt och hon var även väldigt känslig för skänkeln. Hon blev nästan lite för känslig för skänkeln i slutet då hon blev som en liten ål, sötan!


Fru Snömule

Jag skrittade fram Millan för hand i skogen och så doppade hon hela mulen i snön, åh sötnöt! På bilden har nästan all snö åkt bort men föreställ er lite mer snö så blir det nog bra, haha^^


2012-12-12 kl.12:12


Visst blev det fint!?

Tack snälla Heidi (www.teammoh.blogg.se) som hjälpte till att fixa designen och lägga in headern. Det är faktiskt jag som har gjort headern, hihi, rätt nöjd. Dock var det enormt svårt att välja bild då Heidi tog över 200 bilder och alla var super fina! Vill ni ha dom flesta bilderna i en gigantisk bildbomb eller vill ni att det ska komma några stycken i taget varje gång jag bloggar från datan? Och hur tycker ni designen blev? Kommentera!
 

Millis!

Millan har verkligen "det"! Hon och Emma (ägaren) kommer komma långt, tro mig!
Kolla in snyggingen själv lixom!


HAHA detta gjorde min dag!


Bröt mig in på Majas blogg!

 
 
 
 
 
Vill inte visa er för mycket bilder om Maja sen kommer att visa alla för er ;) 
 
/Heidi 
http://teammoh.blogg.se/

Dagens ridpass 6/12

 
Jag och Linda red ut. Millan var typ ENORMT pigg, alltså shit. Hela ridpasset satt jag och Linda typ och asgarva och man tappar ju all styrka när man skrattar och ja, allt var kaos! Men det är superkul att Millan är så pigg och glad hela tiden, man märker vad biffig hon har blivit nuförtiden och då orkar ju hon mer såklart. Jag red även lite dressyr där på skogsvägarna, lite skänkelvikningar och skolor och hon var superfin! Hon gjorde även en galoppfattning där man får en sån där känsla där man typ svävar på moln, typ så kändes det. La skänkeln och direkt började hon nästan galoppera på stället i en lugn och fin galopp och bra i formen. Sen red jag mycket tempoväxlingar i både trav och galopp. Typ samla 2 öka 3 samla 5 osv. och hon blev jätte lydig och fin av det. Det är verkligen så mycket roligare att gå ut och rida dressyr än att vara instängd mellan fyra vägar och ett tak och bara rida runtrunt, dessutom så blir Millan mycket roligare utomhus så det gör ju inte saken värre.
 
 
 
 

Jag vet

Har varken ork eller lust att uppdatera så mycket här nu. Blogg.se-appen funkar ju inte heller såklart - och ja, jag har tagit bort den och laddat hem den minst 10 ggr. Men ska försöka uppdatera så mycket som möjligt och Heidi ska ju fota imorrn så det blir alltså nya bilder och ny design! *tummen upp*
  

Jag vet

Har varken ork eller lust att uppdatera så mycket här nu. Blogg.se-appen funkar ju inte heller såklart - och ja, jag har tagit bort den och laddat hem den minst 10 ggr. Men ska försöka uppdatera så mycket som möjligt och Heidi ska ju fota imorrn så det blir alltså nya bilder och ny design! *tummen upp*
  

Grattis Nicole

Grattis bästaste Nicole på din 14 årsdag! Snöstormen är till dig!
Puss hej älskar dig!

Och nej vi är inte seriösa^^


Ledsen

Hejhej!
 
Sorry för usel uppdatering med jag får skylla på att jag har 3 prov denna vecka (4 om man räknar med gröna kort kursen provet) och även 2 läxor, fullt upp med andra ord. Sen har jag inte haft Millan heller, har ju henne imorrn men frågan är bara hur jag ska komma dit i detta fina snöoväder, bussarna gick inte idag när jag skulle hem från skolan, men det verkar lätta lite som tur är! Men på söndag så ska Heidi fota mig och Millan på en snötäckt äng och förhoppningsvis nya fina bilder till en ny header! Har kollat väder och det ser ut som att det ska bli bra foto väder också, toppen!
 
Vill ni se shoppingen från Stockholm Internationel Horse Show?
 
 
 
 

Nuu smäller det!

Idag är det Globen! Wooop woop!


Millan 1/12

Det är DECEMBER, wiihoo! Bara 24 dagar kvar till julafton!^^
Millan skulle ju vila idag och det fick bli en mysig promenad så att hon fick röra lite på sig iaf. Linda red barbacka. Har inte så mycket mer att säga men jag får visa er lite bilder istället!


Bild från den 29/11

Åh världens bästa! <3


Dagens ridpass 30/11

Jag och Linda red ut i det mysiga vinter höstmörkret, super mysigt var det! Vi red rätt mycket i trav och galopp i ett rätt högt tempo, med många skrittpauser såklart. Hästarna var superpigga och ville att det skulle gå ännu snabbare än vad vi ville, hehe. Det slutade med att jag och Linda inte fick stopp på dom, och medans vi försökte få stopp på dom så satt vi och asgarvade, och det gick ju inte så mycket bättre då, haha!
Jag fick bara hoppa av några ggr för att ta bort styltor under fossingarna också så det var ju bra!


RSS 2.0